Китай и Южна Корея са изправени пред нарастващи трудности и трябва

...
Китай и Южна Корея са изправени пред нарастващи трудности и трябва
Коментари Харесай

Китай иска да се сближи с Южна Корея, но без чужда намеса

Китай и Южна Корея са изправени пред възходящи трудности и би трябвало да засилят съдействието си без външна интервенция. Това съобщи китайският външен министър Ван И на южнокорейския си сътрудник, оповестява " Ройтерс ".

Външният министър на Южна Корея Чо Тае-юл е на посещаване в Пекин. Там той означи, че двете страни би трябвало да поддържат инерцията на съдействие и деликатно да ръководят връзките, по този начин че несъгласието да не прерасне в спор.

Това е първото посещаване на Чо в Китай от встъпването му в служба през януари и първата аудиенция в страната на южнокорейски външен министър от повече от шест години.

" Трудностите и провокациите, пред които са изправени връзките сред Китай и Южна Корея, явно се усилиха, което не обслужва общите ползи на нашите две страни и е нещо, което Китай не желае да вижда ", акцентира Ван.

" Надявам се, че Китай и Южна Корея ще се извърнат един към различен без интервенция и ще работят дружно за поощряване на здравословно и устойчиво развиване на връзките ", уточни той.

Икономическите връзки сред Южна Корея и Китай са изправени пред опасности и провокации заради все по-ожесточената конкуренция във връзка с технологиите, съобщи Чо пред южнокорейските бизнес водачи преди диалозите си с Ван.

По негови думи тогавашните взаимно преференциални стопански връзки са били изправени пред засилващо се съревнование и обеща поддръжка за предприемачи, които се стремят да употребяват пазарните благоприятни условия в Китай, като в същото време минимизират всички съпътстващи опасности.

На фона на засилващото се съревнование сред Съединени американски щати и Китай президентът на Южна Корея Юн Сук-йол се стреми да следва внимателен път в връзките на страната си с Китай - най-големият търговски сътрудник на Южна Корея. Като правилен съдружник на Съединени американски щати обаче, неговото държавно управление надига повече глас във връзка с напрежението в Тайванския пролив и репатрирането от Китай на севернокорейски дезертьори, наред с други въпроси.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР